Невинен за опит за убийство и 2 г. условно за незаконно оръжие
Невинен за опит за убийство и 2 г. условно за незаконно оръжие / dariknews

С присъда от 9 юни 2014 г., състав на Окръжен съд - Плевен призна подсъдимия К.П.Д. за невинен за това, че на 11 септември 2013 г. в град Гулянци, област Плевен е направил опит умишлено да умъртви В.С.К. с пневматична пушка, пригодена за стрелба. От пресцентъра на Окръжен съд - Плевен уточниха, че деянието е останало недовършено, тъй като подсъдимият е действал при условията на неизбежната отбрана, поради което съдът го е оправдал по обвинението за престъпление по чл. 115 вр. чл. 18 ал.1 от НК.

Със същата присъда, Окръжен съд - Плевен е признал подсъдимия К.П.Д. за виновен в това, че в деня на инцидента в гр. Гулянци е държал огнестрелно оръжие - пневматична пушка с направени допълнителни промени в конструкцията, пригодена за стрелба с патрони калибър 22 с периферно възпламеняване и боеприпаси - 15 патрона - калибър 22, един боен патрон калибър 9х18 мм и два патрона 9х19 мм, без да има разрешително, поради което и на основание чл. 339, ал. 1, вр.чл.54 от НК го ОСЪДИ на две години лишаване от свобода.

На основание чл.66 ал.1 от НК, съдът е отложил изпълнението на така наложеното наказание на подсъдимия за срок от три години от влизане на присъдата в сила.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок от днес пред Апелативен съд - гр. Велико Търново.