кабели
кабели / dariknews.bg
Във връзка със станалата напоследък популярна тема, относно очакваното осъществяване в Плевен на крупна инвестиция от голяма компания от Германия, кметът на Плевен Георг Спартански информира по време на работната си среща, че с писмо от Българо-немската Търговска камара, подписано от нейния главен управител Митко Василев, Общинска адмнистрация – Плевен е уведомена, че представители на немската компания „Леони“ желаят да проведат информационна срещана 19 октомври в Плевен.

В писмото е посочено желание, за срещата да бъде организирано присъствието на Бюрото по труда и на други институции от Плевен, които биха имали отношение относно подобна инвестиция. От там са посочили, че за фирмената презентация ще бъде необходима голяма зала, която да събере възможно по-голяма аудитория.   

Срещата ще се проведе на 19 октомври, четвъртък като кметът Георг Спартански коментира, че вероятно това ще стане в залата на ДКТ “Иван Радоев“ или в зала „Катя Попова“.

“Това е още една стъпка в посока на реализирането на така коментираната в публичното пространство немска инвестиция. Въпреки неофициалните разговори и срещи с представители на фирмата нямам официално потвърждение от Упраавителния съвет и не искам да се създават спекулации“, каза кметът Георг Спартански.
По време на информационната среща ще бъдат раздадени рекламни материали.

“LEONI“ АД е основана през 1917 г, а сега е глобален лидер на система за окабеляване и кабелна технология, като е на 4-то място в света и №1 в Европа. Фирмата има около 75 000 служители, в 32 страни от цял свят. Ръководството й е мотивирано не само да запази, но и да разшири позициите си на световен пазарен лидер. Немските инвеститори имат желание да открия предприятие или клон на „LEONI“ в България като интересът им е насочен към Северозападния регион на България.