Налага се поетапно затваряне на обекти в района на ремонта в центъра на Плевен
Налага се поетапно затваряне на обекти в района на ремонта в центъра на Плевен / archive.dariknews

Кметът на Плевен проф. Д-р Димитър Стойков разясни на редовен брифинг мерките, които общината е взела за намаляване на затрудненията за плевенчани по време на ремонта на площад "Възраждане". Той обясни, че са направени алеи, чрез които по най-късите пътища, гражданите да могат да пресичат площада. Така в последствие тази безопасна пешеходна зона ще се премести, за да се изпълни ремонта и на останалата част от площада.

Налага се поетапно затваряне на обекти в района на ремонта в центъра на Плевен
netinfo

Кметът отбеляза, че тези мерки затрудняват строителите, а и оскъпяват извършването на ремонтните работи.
По отношение на шума при махането на плочките, основният проблем рефлектира върху работата в сградата на общината, която гледа към площада.
По искане на проф. Стойков строителните дейности не се извършват извън периода 08:00 - 19:00 часа, при спазване на изискването за пазене на тишина между 14:00 и 16:00 часа.

Всички строителни площадки са оградени със специални мрежи, които да улавят праха като отделно с водоноска се разпръсква вода, също за максимално намаляване на запрашеността.

Проф. Димитър Стойков каза също, че има създаден специален план за строителните отпадъци като те се събират разделно и се извозват според изискванията за безопасност.
Той уточни, че максимално е намалено машинното премахване на плочите с цел да се запази по-голямата чааст от тях.

"Вече имаме много заявки и те ще бъдат внесени на следващата сесия на ОбС за безвъзмездно предоставяне на плочи на ПГЛВ в Плевен и редица училища в града, както и в населените места в общината, основно във връзка с изграждането на нови параклиси", каза кметът.
Той каза още, че предстои да се направи оценка на повредите по Старата главна улица и за ремонтите там ще бъдат запазени достатъчно плочки.

Проф. Стойков каза, че са направени няколко срещи с наематели и собственици на кафенетата и магазините в централната част, във връзка с моментите, в които ще бъде затруднен, а и на места прекъсван достъпът до тези обекти.

Налага се поетапно затваряне на обекти в района на ремонта в центъра на Плевен
netinfo

"По наши разчети, за не повече от седмица ще се наложи поетапно затваряне на някои от обектите, докато се извършат необходимите строително-ремонтни работи в непосредствена близост", каза кметът и добави, че при работа в близост до тези обекти чре пръскане с вода ще се намалят емисиите от прах.

Кметът на Плевен уточни, че вторият етап от ремонта на централната градска част на Плевен ще обхване Градската градина и Водната каскада. В тази връзка се обмисля вариант и за още един сондаж, тъй като зелените площи се увеличават с над 6 декара. За целта се търси вариант за възстановяването на стар сондаж в района на "Балаклия".