6ipka
6ipka / dariknews.archive
Младите възрожденци от клуб „Млад възрожденец” в село Асеновци - община Левски нарекоха своята екскурзия в годината на Васил Левски „По стъпките на Апостола”, информираха от пресцентъра на Община Левски.

За незабравимите преживявания на децата разказва Петранка Стефанова - ръководител на клуб „Млад възрожденец” при НЧ „Съзнание 1894” в село Асеновци:
 "В Къкринското ханче младите възрожденци с интерес изслушаха беседата за залавянето на Дякона Левски. Видяха леглото в което е спал, софрата, плета на който се е закачил и са го заловили заптиетата. Впечатлени бяха от вековния бряст, който е станал ням свидетел на сцената при залавянето на Васил Левски. Младите възрожденци от село Асеновци се поклониха пред паметника на Апостола, поставиха цветя и развяха българското знаме. Следващото предизвикателство за тях, беше изкачването на 2128-те стъпала до връх Шипка и обратно. Всички преминаха теста за издръжливост, влязоха и разгледаха костницата и мястото, където са паднали българските опълченци за свободата на България. На върха децата развяха българското знаме. 
От Къкринското ханче  купихме книгата на Иван Лалев „Пътят към Къкринската голгота”, която заедно ще прочетем и обсъдим на сбирка на клуба”, сподели още Петранка Стефанова.