Мирослав Михайлов е новият лидер на Областния съвет на БСП-Плевен
Мирослав Михайлов е новият лидер на Областния съвет на БСП-Плевен / archive.dariknews

Заместник областният управител на Плевен Мирослав Михайлов е новият шеф на Областната организация на БСП-Плевен.
Това стана ясно на проведеното на 29 януари заседание на Областния съвет на партията.

Михайлов е бил предложен от народния представител от Коалиция за България и бивш областен лидер Васил Антонов като при проведеното явно гласуване от общо 43-ма участници, 42-ма са били "за" и един се е въздържал.

За кандидатурата на Мирослав Михайлов, подкрепата си са заявили председателят на Общинския съвет на БСП - Плевен Цветко Цветков, както и подалия в началото на заседанието оставка вече бивш областен председател Румен Петков. Михайлов е получил и широката подкрепа на останалите председатели на общински съвети на партията и кметове, избрани от листата на БСП.

Мирослав Михайлов е роден на 7 ноември 1970 г. в Червен бряг. Завършва СОУ"Д-р Петър Берон" в града. Магистър е по история и география от ВТУ"Св.св.Кирил и Методий", завършил е и публична администрация в същото висше учебно заведение. Работил е като учител, а по-късно и като директор на ОУ" Христо Ботев" в село Глава. Мирослав Михайлов е бил два мандата общински съветник, председател на Общинския съвет на БСП - Червен бряг. Баща е на две деца. Той е и заместник областен управител на област Плевен.

Другата точка от днешното заседание на Областния съвет на БСП-Плевен е било обсъждането и гласуването на листата с номинациите за изборите за европарламент от квотата на БСП, оглавена от Сергей Станишев, Илияна Йотова и Георги Пирински. Сред кандидатите в листата е и адвокат Найден Найденов от Плевен.