/ dariknews
„Пазарът, който се провежда в неделя пред спортна зала „Балканстрой“ е незаконен и говорим за преместването пред стадион "Плевен" и узаконяването му. С решението на ОбС битакът не се премахва, никой не го ликвидира и е явно че плевенското общество има необходимост от съществуването му, но трябва да се узакони и да има някакъв ред, както и съпровождащи WC, охрана, присъствие на органи на МВР.

Спартански за битака пред "Балканстрой": Ще продължа да настоявам тази язва да бъдe премахната

Такива пазари има навсякъде по света. Трябва да се чисти след това и това трябва да става чрез такси, които да покрият разходите по организацията и стопанисването на пазара“.

Това коментира пред журналисти в пресклуба а БТА председателят на Общински съвет-Плевен Мартин Митев. Относно това, че можело да пречи на стадион „Плевен“, Митев каза, че дори и да се реализира големият проект за пълната му реконструкция, това също няма да е проблем, а и би могло тогава да се мисли за ново място на пазара.
„Драмата се развива всъщност в социалните мрежи“, категоричен беше Митев.


Георг Спартански: Няма регламент за пазар при „Балканстрой”, битакът не може да остане там  

Идеята е стопанисванто на пазара да се поеме от ТИБОР. Сега предстои да бъде направена схема на площта и начина на разпределянето на различните търговци в пространството пред стадион „Плевен“.

Относно таксите, които търговците ще трябва да заплащат Мартин Митев каза, че в Наредба 17 има такива такси според вида търговия, но е възможно от страна на ТИБОР да бъдат предложени други такси.