/ obshtina pleven
"Отново повтарям, че решение на Общински съвет-Плевен, за функциониране на пазар или тържище в района на зала „Балканстрой” няма, което означава, че неделната търговска дейност там е незаконна и трябва да бъде преустановена", заяви кметът Георг Спартански по повод появило се в социалните мрежи недоволство от бъдещо премахване.

Спартански за битака пред "Балканстрой": Ще продължа да настоявам тази язва да бъдe премахната

Имам информация, че за четири недели органите на КАТ са съставили над 300 акта за нарушения, което доказва, че този битак е предпоставка за създаване на сериозни проблеми в организацията на движение и не може да остане повече там.

"Благодаря на полицейските служители, но съм съгласен, че проблемът изисква генерално решение, защото той е свързан и с неспазване на редица други закони, с нерегламентирано замърсяване и  неподходяща визия на района.

Близо 500 000 лева ще са нужни за ремонт в зала "Балканстрой" и газифициране на зала "Спартак"

Готов съм да търся алтернативно място за преместването му, което да предложа на местния парламент. Ако съветниците одобрят такова предложение, то дейността там трябва да се осъществява законосъобразно и при спазване на обществения ред", допълни кметът.