Georg Spartanski
Georg Spartanski / dariknews.archive
Кметът на Плевен Георг Спартански е изпратил до министъра на Министерството на младежта и спорта Красен Кралев количествено-стойностна сметка, съдържаща приблизителните суми, необходими за ремонта на зала „Балканстрой“ и зала „Спартак“.
„Очакваме да получим съответното финансиране, като не сме максималисти и сме направили сметки за най-нужните неща. Надяваме, че ще получим помощта, за която бяхме говорили с министър Кралев“, каза Георг Спартански на седмичната си среща с управата на Община Плевен.
Той припомни, че в зала „Балканстрой“ вече е направен ремонт на покрива, а в момента се извършва подмяната на подовата настилка, като с поисканите от спортния министър 200 000 лева ще се подмени дограмата на залата и фасадата й ще придобие напълно обновен облик.
290 000 лв. са заявените средства, необходими за вентилация, климатизация и отопление на зала „Спартак“. "За мен е приоритет тази зала да бъде отоплена, климатизирана и вентилирана, за да може 365 дни в годината, независимо от атмосферните условия там да се провеждат многобройните детски, юношести и младежки турнири и състезания", каза Спартански.