pobeda
pobeda / zora pobeda
На 8 юли на лятната естрада в село Победа се състоя пъстър празник, посветен на св.Прокопий, покровителя на пчелите. Събитието се провежда за втора поредна година, като се организира от НЧ”Зора -1990г.” село Победа, по идея и със съдействието на Общинска пчеларска организация – клон Долна Митрополия.
Гости на празника бяха Даниела Александрова –Кмет на с.Победа, Петър Петров – Председател на Общински съвет Долна Митрополия, Калин Савчев –Секретар на Община Долна Митрополия, доцент Юлиян Станчев – Председател на Областен пчеларски съюз Плевен, членове на управителния съвет на Областния пчеларски съюз, много производители от община Долна Митрополия, Красимира Боянова – Секретар на НЧ”Пробуда” с.Байкал, Галя Димитрова – Секретар на НЧ”Искра” с.Горна Митрополия, Теодора Димитрова – Секретар на НЧ „Наука” с.Комарево. 

pobeda
zora pobeda

По повод празника, Читалище „Зора” - село Победа  реализира няколко тематични инициативи. В празничния концерт взеха участие детска формация за народни песни и танци „Медени звънчета” при НЧ”Зора -1990г” с.Победа, деца от Мажоретни състави „Слънце” „Слънце-джуниър”, „Слънце –бейби” и вокална група „Черно и бяло” при НЧ”Борба” гр.Кнежа, танцова група „Искрица” при НЧ”Искра” с.Горна Митрополия, възпитаничка на музикално училище гр.Плевен, и много местни млади таланти. Гостите на празника разгледаха и опитаха от кулинарната изложба от пити, погачи и вкусни десерти с медени продукти, приготвени от местни самодейци и от кулинари от НЧ”Наука” с.Комарево. Читалището проведе два интересни конкурса, като ги превърна в изложба -  Фотоконкурс и Конкурс за детска рисунка  на тема - „Медът – вълшебството на пчелите”, в която се включиха със свои творби деца от село Победа и от школа по живопис към ОЦИД с.Байкал с ръководители Иво Джокин и Красимира Боянова.

pobeda
zora pobeda

 изложението – базар на пчелни продукти участваха пчеларите:
Йорданов Маринов от с.Комарево и Петър Василев от с.Горна Митрополия. Празничното събитие се осъществи с финансовата помощ на спонсорите: -„Алекс –М” ЕООД с. Победа с управител Маргарита Бешева и ЕТ „Рубин” с.Подем с управител Румен Иванов

Спомоществователи на празника са Общинска пчеларска организация Долна Митрополия  и НЧ”Неофит Рилски” гр.Тръстеник.
В края на концерта от името на Читалищното настоятелство бяха връчени грамоти на всички участници, както и бурканчета с мед, осигурени от общинската пчеларска организация. 
Председателят на общинската пчеларска организация Райна Йотова изказа думи на благодарност за организирания празник, като пожела това събитие да се превърне в ежегоден фестивал на меда, гостуващ и в други населени места на Община Долна Митрополия.

pobeda
zora pobeda