Криминалисти задържаха брутални улични крадци
Криминалисти задържаха брутални улични крадци / archiv.DarikNews

Криминалисти задържаха грабител непосредстевно след извършено престъпление в Плевен. Полицаи от Първо управление установиха, че на 9 май около 17 часа, 24-годишен е пресрещнал 45-годишна жена на улица "Панайот Волов" и след като я повалил на земята, издърпал 40-грамовия й златен ланец.

Извършителят е от село Бреница и има 17 заявителски материала за кражби. Осъждан е. Медальонът е върнат на собственичката. 24-годишният е задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Същият начин при извършване на престъпленията си е използвал и друг грабител в Плевен. Първото улично нападение е станало на 17 април около 17:00 часа на улица "Цар Самуил". Жертвата е 33-годишна. С физическа сила непознатият издърпал 5-грамов златен ланец и после избягал.

Другото престъпление е извършено на 3 май около 14:10 часа. На кръстовището на улиците "Кала тепе" и "Стадионка" е ограбена 25-годишна. Непознат издърпал златен медальон около 5 грама.

След прецизна оперативна работа, криминалистите са разкрили извършителят - 30-годишен плевенчанин. Мъжът има 8 заявителски материала за изнасилване, кражби, обсебване, управление на МПС с алкохол над 1.2, хулиганство, незаконно преминаване на границата и наркотици. В биографията си има и три присъди.

Задържан е за 24 часа. Материалите са докладвани на прокурор.