Концертът Арлекино и приятели създаде празник на сцената на НЧСъгласие
Концертът Арлекино и приятели създаде празник на сцената на НЧСъгласие / saglasie-1869

Истинско празнично настроение създадоха с прекрасните си изпълнения децата от формациите при читалище "Съгласие 1869" - вокална група "Арлекино" с ръководител Виолета Боянова, Балетната школа с художествен ръководител Маня Николова и фолклорен ансамбъл "Мизия" с художествен ръководител Михаил Денев.

Концертът Арлекино и приятели създаде празник на сцената на НЧСъгласие
netinfo

"Арлекино" и приятели" беше озаглавен Коледният концерт, който събра на сцената на зала "Емил Димитров" талантливите изпълнители. Водещи на празничната вечер бяха Даниел Меса и Боряна Бешева. Те припомниха, че за двете години на съществуването си, най-новата формация в читалището - "Арлекино", има вече сериозни успехи. Арлекинчетата пяха на една сцена с Орлин Горанов и с Руслан Мъйнов, участваха в операта "Тоска" заедно с Общински хор "Гена Димитрова", а тяхна авторска песен беше включена в учебника по музика за 5 клас на издателство "Белвест".

Концертът Арлекино и приятели създаде празник на сцената на НЧСъгласие
netinfo

Концертът беше открит с ефирния танц на балерините от Балетната школа, които по-късно показаха, че могат да танцуват не само с пачки и на палци. Като солисти се изявиха: Стефи; Марги с ръководителката Вили Боянова; най-малката певица в "Арлекино" - 7-годишната Дивна; Марина, която е пяла в Парламента и не само там; Христо Генов - Ицето, който неотдавна спечели Специалната награда в конкурса "С песен и обич творим добро" в Пловдив; дори и водещите. Финалът на празничния концерт постави песента "Хоро" и изпълнението на ансамбъл "Мизия".