/ obshtina.pleven
Кметът Георг Спартански посрещна в кабинета си днес първото родено за 2018 г. от Община Плевен бебе Цветин и родителите му Вивиана и Любомир Цветкови. Момченцето проплака на 2 януари, в 22.18 часа. в МБАЛ „Света Марина”.
 

bebe
obshtina.pleven


Цветин е кротък, не плаче, хапва добре и спи, разказаха майката и таткото. Научили от медиите, че синът им е първото родено в общината бебе и се радват, че има късмет. Най-ентусиазирани от новината са бабите, разказа майката Вивиана. Тя е търговски представител, учи и второ висше образование – трети курс е специалност „Право”. Таткото Любомир се занимава с частен бизнес.

bebe
obshtina.pleven

Да бъде жив и здрав и да радва всички пожела на малкия плевенчанин кметът Спартански и обеща догодина заедно с него да ритат топка. В изпълнение на решение от края на м. януари на Общински съвет – Плевен, г-н Спартански предостави еднократна финансова помощ от 600 лева.

Момченце е първото бебе за 2018-та г. в АГ-клиниката към УМБАЛ „Света Марина“

Тогава на сесията корекция с цел детайлно уточнение беше направена в критериите за обявяване на първото родено в община Плевен бебе. Записано беше изискването поне един от двамата родители да има постоянна адресна регистрация на територията на общината.