Кметът Казанджиев посети с подаръци новородените в Ловеч
Кметът Казанджиев посети с подаръци новородените в Ловеч / archiv.Dariknews

 

Последното новородено бебе за 2011 г. и първите проплакали в началото на новата година получиха днес лично от кмета на Ловеч, Минчо Казанджиев първите си подаръци. Комплект спално бельо дари той от името на общината на малките Никола, Мартин и Габриела. Да сте живи, да сте здрави, пожела кметът на новите жители на община Ловеч и на техните майки. Много щастие и късмет и сполука в живота – този поздрав към малчуганите отправи пък зам-кметът на Ловеч Пламен Петков.

Никола се роди на 31 декември 2011 г. в 6.56 ч., той е 3.750 кг и е висок 53 см. На 1 януари 2012 г. в 12.30 ч. взор към света отправи 3-килограмовият Мартин (50 см), а в 3 ч. на 2 януари – малката Габриела.

8 са новородените в МБАЛ „Проф. д-р П. Стоянов” – Ловеч, в периода от 30 декември миналата година до 2 януари - две са момичетата и 6 момчетата. За цялата изминала година в болницата са се родили 308 бебета, от тях 5 двойки близнаци.

Поздравления за добрите условия и за поддържане нивото на раждаемостта в Ловеч, въпреки спада като цяло на национално ниво, отправи кметът Казанджиев към началника на АГ-отделението д-р Стефан Чичев, на когото също връчи новогодишен подарък.