Какво четем във вестниците Посредник, BG-Север и Зетра
Какво четем във вестниците Посредник, BG-Север и Зетра / archive.dariknews

Вестник "Посредник" информира за:

Може ли ледът, натрупан в задръстен улук, да откърти
климатик и къде

Сбърка или случи фирма "Тролейбусен транспорт", като спази
изискването за касови апарати

Каква сметка за парно без радиатори получи нашумял
плевенски актьор

По улица "Бяло море" избирате 1 от 3: да ви удари висулка, да ви блъсне
кола или да се подхлъзнете

Накъде върви кривата на безработицата и кои са
най-засегнатите групи

Защо въпреки загубите на герена треньорът е доволен от
юношите на "Спартак".

Във вестник „BG Север" тази седмица пише:

„Опасни частни сгради в Плевен, собствениците и институциите нехаят", е водещото заглавие на най-новия брой на седмичника „BG Север". Клошари и наркомани предизвикват пожари, а властта само ги констатира, допълва тревожната ситуация изданието.
За нагли измамници, които са откраднали фирма с 25 млн. лв. активи, можете да прочетете на 3 стр.

Стр. 4 дава думата на автомобилните инструктори, според които затягането на контрола на шофьорските курсове е за добро. На същата страница можете да прочетете за конференцията на общинската организация на БСП в Плевен, заклеймила „предателите" от АБВ. На същия форум Румен Петков е заявил, че неизпълнените ангажименти разочароват хората.

Стр. 5-та анонсира предстоящото международно изложение „Пчеларство - Плевен 2014". На него организаторите очакват да участват 130 фирми.
„Пациенти масово не се явяват на профилактичните прегледи", информира изданието на стр. 6. От материала става ясно, че най-редовни при джипитата са бебетата до една годинка.
Много информация от сферата на културата и спорта можете да прочетете съответно на стр. 7 и 15.

„Плевен има възможност да прави прекрасни оперни спектакли", заявява в специално интервю пред изданието известният тенор Любомир Дяковски.
„Дългите мразовити зими с дебел сняг безвъзвратно ли остават в миналото?" е въпросът, на който отговаря четивото на стр. 9.
На последната „шарена" стр. 16 можете за прочетете как три поколения пяха, танцуваха и се обичаха с песните на „Сигнал", както и за плевенчанка, която майстори бижута от... ципове.

В броя ще намерите още т.в. справочник, много интересни новини, практични съвети, малки обяви, хороскоп, кръстословица и други развлекателни четива.

В новия брой на регионалния вестник "Зетра", който се разпространява в Ловешка и Плевенска област пише:

"Чрез интегрирания план за градско развитие ще обновим Ловеч", казва в интервю за регионалния вестник "Зетра" кметът на община Ловеч Минчо Казанджиев. Той е категоричен, че голяма част от обещаното е изпълнено или е в процес на работа.

Плевен прие бюджет от 67,8 милиона лева, е друго заглавие на 1 страница на вестника. След два часа и половина дебати, изпъстрени с очакваните спорове, политически закачки, иронични усмивки и дори еротични вицове плевенските общински съветници утвърдиха сметките на местната хазна.

Очакванията са Беклемето да бъде отворено още през първата десетдневка на февруари. Разпореждания за това са дадени на ръководителите на Областните пътни управления в Ловеч и Пловдив, пише "Зетра". Новината е от среща на кмета на община Троян Донка Михайлова с председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ) инж. Стефан Чайков. "Зетра" информира и за възнагражденията на общинските съветници в Плевен и в Ловеч, приети на сесии.

Вестникът разказва и за единственото ефирно регионално радио в Ловеч - "ЗЕТРА", което отпразнува петата си годишнина. „ЗЕТРА" е радиостанция с общ (политематичен) профил на програмата. Програмният проект се базира върху три основни принципа: актуалност, информация и развлечение.