Какви щети и проблеми донесе кратката, но страховита лятна буря
Какви щети и проблеми донесе кратката, но страховита лятна буря / dariknews

Какви щети и проблеми донесе кратката но страховита лятна буря
netinfo

Какви щети и проблеми донесе кратката, но страховита лятна
буря във вторник вечер

Кой смята, че такса смет трябва да се увеличи догодина с 2 до 5
пъти и кой не е съгласен с това

Защо много общини, сред които и плевенската, са заплашени
от спиране по средата на големи европроекти

Подписка за възстановяването на кой отдавна сух фонтан в Плевен са внесли в общинския съвет граждани

Къде ще търсят трайно място за нощуване на 28 от 40-те
нови тролейбуси и ще поскъпне ли билетчето

За кого ще закупят от артцентъра десет блокфлейти и каква
е ползата от заниманията с музика

Какви щети и проблеми донесе кратката но страховита лятна буря
netinfo

Плевен няма проблеми със спрени пари по европроектите, засега
От Сдружението на общините очакват размразяване на плащанията до края на месеца

Община Плевен засега няма проблеми заради спиране на финансирането по двете мащабни оперативни програми - „Околна среда" и „Регионално развитие". Това обяви вчера председателят на Общинския съвет Дарин Ангелов, който е участвал в заседание на Националното сдружение на общините в Република България, проведено преди дни в Карнобат. По всички проекти, по които се работи в Плевен, няма проблеми с финансирането.

Четири дизайнерски дебюта на 58-ия парад на модата
Лятното издание на модния спектакъл ще е тази неделя в театъра

Осъдиха трима, изнасилили 14-годишна

Присъди за трима, участвали в изнасилване на 14-годишно момиче, постанови Районният съд на Плевен. Престъплението е извършено на 1 юни преди 6 години /през 2008 година/ в село Ореховица, съобщиха от пресцентъра на Окръжната прокуратура.

Назначиха тройна техническа експертиза по делото за павилионите пред „Спиди"
Административният съд насрочи следващото заседание за 16 септември, когато вещите лица трябва да представят заключението си

Какви щети и проблеми донесе кратката но страховита лятна буря
netinfo

Община Плевен да помогне финансово на пострадалите от наводнението общини, ще предложи кметът проф. д-р Димитър Стойков на общинския съвет, съобщава в новия си брой регионалният вестник "Зетра".

Към инициативата ще се присъединят и плевенски депутати, съобщи народният представител Владислав Николов.

За момента няма критични места в община Плевен, ситуацията се следи непрекъснато, съобщи плевенският градоначалник в петък. Няма язовири в аварийна ситуация, почистени са участъците от речните корита, които биха създали проблем при поройни дъждове.

Кметът на община Ловеч Минчо Казанджиев разпореди в петък на кметовете и кметските наместници на селата незабавно почистване на деретата от отпадъци и контролирано изпускане на язовирите на територията на населените места.

Областният и общински съвет на БСП Ловеч, начело с депутата Димитър Горов, обявяват инициатива „Да помогнем на Варна и Добрич", чрез която апелират към населението на областта да се включи в набирането на средства и помощи за пострадалите при природното бедствие.

При специализирана операция на ДАНС под ръководството на Окръжна прокуратура-Плевен е пресечено незаконно придобиване и използване на бази данни, собственост на Министерството на земеделието и храните.

При трудова злополука в ловешко предприятие за леене на черни метали е загинал 53-годишен мъж, пише "Зетра".

44 деца чакат за осиновяване в Ловешка област, съобщиха от Регионална дирекция „Социално подпомагане" в Ловеч.

16,9% е равнището на безработица за месец май в Ловешка област при 11,2 % за страната. Шест точки за работа на администрацията приеха на извънредната си сесия общинските съветници в Плевен.

Месечни помощи в размер на 146 267 лв. са отпуснати на 1 655 лица през месец май по чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане, съобщиха от Регионална дирекция «Социално подпомагане» в Ловеч.

Председателят на СЕМ доц. Георги Лозанов участва в дискусия в Плевен, организирана от плевенското журналистическо дружество по повод 120 години организирано журналистическо движение в България.

Какви щети и проблеми донесе кратката но страховита лятна буря
netinfo

„Дискриминират деца със СОП, гонят ги от абитуриентския бал", е водещото заглавие на седмичника „BG Север". Шефката на червенобрежката гимназия заплашва майката да спре да шуми по този въпрос, допълва изданието.

„Сключват арендни договори с фалшиви пълномощни" и „Плевенски полицаи заловили във Варна „бушона" в кражбата на „Агро-Бел 2001", са други интригуващи заглавия от страницата за конфликти.

Стр. 4 е посветена на криволичещия път в търсене на нова формула за такса смет. Там ще прочетете и как претупват курс по езиково обучение за преподаватели.

„Рецесията в Европа беше шансът ни да разширим пазарния си дял", заявява на страницата за бизнес управителят на „Виптех ЕООД Светлозар Иванов. Предприятието празнува наскоро 100 г. от създаването си.

„Изписването на помощни средства се бави по 2 месеца, някои инвалиди не го дочакват", споделя на социалната страница шефката на неврологичната ЛЛК към УМБАЛ - Плевен, д-р Мая Дановска.
„Причините за агресията сред децата е ненаказаумостта, която се шири сред нас", заявява в голямото интервю на вестника психологът Илиан Илиев.

За мистиката и легендите, които привличат туристите в Източните Родопи, ще разберете от тематичната страница на „BG Север".
„Четвъртото място е постижение за нас, попречи ни късата резервна скамейка", заявява на спортната страница треньорът на „Спартак" Бойко Цветков.

От веселата страница ще научите как в Тотлебен въртят сериозен бизнес с испански мухи и за тазгодишната благотворителна кампания на сдружение „Изида".

В броя ще намерите още т.в. справочник, много интересни новини, практични съвети, малки обяви, хороскоп, кръстословица и други развлекателни четива.