/ / ThinkStock/Getty Images
Иззеха 526 кг нарязан тютюн и 20760 къса цигари без акцизен бандерол, съобщиха от полицията.

Плевенски полицаи иззеха 704 кг тютюн

На 20 август, служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“, Базова научно-техническа лаборатория и разследващ полицай при ОД на МВР, са извършили проверки в абонатно помещение към вход на жилищна кооперация в Плевен.

Иззеха стотици килограми тютюн и машина за рязане в Буковлък

Пред помещението е установен 40-годишен, живеещ в същия блок. При претърсване са намерени 31 черни полиетиленови чувала, съдържащи нарязан тютюн с тегло около 308 кг. и 1005 кутии с цигари без бандерол. 

След гонка: Задържаха шофьор със 190 кг незаконен тютюн

На 20 август, полицаи са извършили проверки в търговски обекти в село Бреница. В магазин за хранителни стоки са установени 33 кутии с цигари. Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“, Базова научно-техническа лаборатория и полицаит от Долна Митрополия са претърсили обор - стопанска постройка в село Комарево.

Полицаи иззеха 240 кг незаконен тютюн в Буковлък

В момент на рязане на тютюн са установени 18-годишен, 16-годишен, 26-годишен, 27-годишен и 24-годишен, и петимата от село Буковлък. От помещението са иззети инсталация за запарване и нарязване на тютюн - казани, газови бутилки, горелки, машина за рязане на тютюн, нарязана жълто кафява листна маса, наподобяваща по вид, цвят и мирис на тютюн, тютюн на листа и електронна везна.

400 кг нелегален тютюн иззеха при акция в Буковлък

Установено количество - около 218 кг.
Те са задържани за срок до 24 часа.