/ art kolorit pleven
Арт школа „Колорит-Плевен спечели най-високите отличия на Международния детски конкурс за изкуство в малък формат ”Mini restART”, провел се в Сърбия. На плевенската школа е присъдена Наградата за най-добра колекция, а на Майя Ананиева - за най-успешен арт педагог. Седемгодишната Лора Чолакова е носител на Първа награда за своята рисунка ”Цветната котка”.

kolorit
art kolorit pleven

Конкурсът се организира за първи път и е единственият в света международен конкурс за рисунки малък формат. Участниците на възраст от 4 до 18 години от различни страни и континенти са рисували в живописни и графични техники в задължителния формат 15/15 см.
 

kolorit
art kolorit pleven

Организатор на международния форум са Образователно-креативния център РЕСТАРТ и Галерията на Центъра за култура „Масука” в град Нова Плана. Малкият формат дава голямо поле за творческа изява, той предизвиква авторите да претворят в малкото пространство безграничното си въображение и създадат картини с максимална емоционална концентрация и внушение.

kolorit
art kolorit pleven


Организаторите поздравяват плевенските деца и техния арт педагог за невероятните рисунки, за качествената колекция, за изключителното присъствие в Международната изложба.