Италиански фирми проучват възможности за инвестиции в Плевенска област
Италиански фирми проучват възможности за инвестиции в Плевенска област / obl.admin.pl

Италианска делегация с представители на 10 фирми от регион Ломбардия скоро ще посетят Русенска и Плевенска области в търсене на партньори, стана ясно от проведената на 4 април среща на областния управител на Плевенска област Илиян Йончев с гости от Сдружението на италианското предприемачество Кофиндустрия България, на която бяха коментирани възможностите за инвестиции. Тва съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Плевен.

Областният управител подчерта, че администрацията води политика на оказване на пълна подкрепа на инициативите, полезни за обществото и за бизнеса. Илиян Йончев сподели, че според него голяма част от перспективите на областта все още не са разработени. „Имаме амбицията и желанието това да се промени", категоричен бе той. „Държавата трябва да гледа на инвеститорите като на малко дете и да им помага в първите стъпки", образно се изрази областният управител. Той се спря на възможностите на интегрираните териториални инвестиции и на Дунавската стратегия.

От своя страна председателят на Кофиндустрия България Пиетро Луиджи Гиа подчерта, че кризата, която се усеща в Италия, кара много тамошни фирми да обръщат поглед към България с намерението за инвестиции. Гостите благодариха за ползотворната среща и изразиха надежда за конкретни резултати в бъдещата дейност.