turnir
turnir / bsp pleven
Гросмайстор Ива Виденова спечели Турнира на шампионките по шахмат. Той се проведе в хотел „Ростов” и в него взеха участие десетте най-добри в този спорт. Втора остана Адриана Николова, а бронзовият медал бе за младата Габриела Антова. Първите три получиха картини от организатора и домакин на турнира, народният представител Васил Антонов, член на Управителния съвет на „Българска федерация по шахмат 1928“ и на Международния секретариат на Интерпарламентарната асамблея по православие .

turnir
bsp pleven

Връчени бяха и две специални награди – на Маргарита Войска – за морал, достойнство и пример в шахмата, и на най-младата участничка Нургюл Салимова. Целогодишни карти за фитнес от един от спонсорите на надпреварата бяха за главния съдия Венета Петкова и състезателките Габриела Антова и Мария Велчева.

turnir
bsp pleven

Всички участнички получиха грамоти и награди от народното събрание и от Интерпарламентарната асамблея по православие. Отличията бяха връчени от представителите на православната организация Андреас Михайлидис – генерален секретар на ИПАП и депутат в Парламента на Гърция, Закария Куцнашвили – международен секретар и депутат от Парламента на Грузия, Костас Мигдалис – главен съветник на секретариата и Лили Вартанян – съветник на Секретариата на ИПАП. Те са част от делегацията, която посети Плевен за честването на 25 години от създаването на организацията. По този повод се проведоха Турнирът на шампионките и пленерът по живопис „Православни ценности”, а на 20-ти май в зала „Рос Арт” беше открита изложба „Духовни ценности”.
Гросмайсторките получиха бял гълъб и значка на  Интерпарламентарната асамблея по православие, която досега е връчвана само на депутати от парламентите на страните, които членуват в православната организация.

turnir
bsp pleven

Организаторът на турнира Васил Антонов връчи картина и на главния съдия Венета Петкова. Участничките пък го изненадаха със символичен подарък -  шахматна дъска с техните автографи и колаж със снимки от надпреварата. „Надявам се да утвърдим във времето този шампионат, дори и под друго название, а защо не и с международно участие като турнир на православието”, каза Васил Антонов.

turnir
bsp pleven