/ iStock/Getty Images
Десет деца от плевенската артшкола "Колорит" станаха носители на престижната международна награда TOP 100 Winners в годишната класация на най-мащабния в света онлайн конкурс CHARUMELA 2021 в Бангладеш.

Отличията са присъдени от международно жури от изявени художници от 16 страни на различни континенти, на базата на участията и класациите на малките художници в конкурси по месеци през цялата година. Сред хиляди участници от десетки страни журито е определило 100-те най-талантливи малки художници, които притежават качества и рисуват завладяващо.

Ученик от ОУ„Йордан Йовков”- Плевен получи Голямата награда на конкурса "Освобождението"

Носители на международната награда от "Колорит" са Ангелина Спасова /6 г./, Анна Петрикова /10 г./, Виктория Иванова /17 г./, Диана Бозова /10 г./, Елеонора Петрова /4 г./, Елица Кръстева /9 г./, Лилия Янкова /10 г./, Мирослав Лазаров /8 г./, Никол Нешовска /10 г./ и Ралица Савчева /10 г./. Творбите на плевенските деца са показани във виртуална изложба.

Целта на Международния комитет на приятелството и художественото училище CHARUMELA е през пандемията децата и младежите от цял свят да имат равен онлайн достъп за артистична изява и да бъдат стимулирани към творчество и развитие в областта на изобразителното изкуство.
 
БТА