sp
sp / dariknews.archive``
Футболният отбор на „Спартак“ - Плевен победи с 3:1 тима на "Ботев" - Гълъбово в среща от 21-я кръг на футболното първенство на Втора професионална лига. С тази победа Спартак успя да спре серията от три поредни победи на гостите, Ботев - Гълъбово.
Капитанът на плевенчани Тихомир Тодоров изведе домакините напред в резултата в 26-та минута след техничен удар извън наказателното поле, с който успя да изненада стража на Ботев – Гълъбово, Георги Ставрев.

sp
dariknews.archive

Гостите  успяха да изравнят резултата благодарение на Димитър Трайков, който в 32-та  минута  с много силен удар не остави шансове на вратаря на „Спартак“ Димитър Пантев и  възстанови  равенството 1:1 и върна надеждите на Ботев - Гълъбово да измъкнат нещо в мача срещу плевенския отбор.

През второто полувреме треньорът на  „Спартак“ Александър Георгиев реагира мигновено като извърши офанзивна смяна. На терена се появи Георги Чакъров,  който влезе на мястото на Велимир Попчев и засили атакуващата мощ на плевенския тим.
Спартак владееше повече топката от съперника сии създаде много положения пред вратата на гостите от Гълъбово. 
В 74-та минута Цветелин Радев  се разписа с глава след  центриране от фаул на Тихомир Тодоров и върна аванса на домакините от един гол преднина 2:1.                                   

В 90-та минута Чакъров, който влезе след почивката, беше фаулиран в наказателното поле на гостите и реферът отсъди дузпа. Зад топката застана Крис Гади, който с прецизен удар я реализира за 3:1.

Плевенчаи записаха първа победа от началото на годината и остават на 13-та позиция в зоната на изпадащите. Тимът на „Ботев“ - Гълъбово заема 12-то място с преднина от две точки пред плевенския отбор.    
В следващия си мач, „Спартак“ - Плевен ще гостува на ЦСКА – София-2. Двубоят ще се играе на 2 април от 17:00  часа.