evroparlament
evroparlament / dariknews.archive
„Европейският парламент е най-прозрачната институция в Европа – единствената, която избира своите представители чрез демократичен вот от всичките над 500 милиона граждани на Европейския съюз. Като ръководител на групата на ДПС в Брюксел и като зам.-председател на либералите в Европейския парламент смея да кажа, че българските представители от ДПС по активност, дейности и работата, която вършат в Европейския парламент се нареждат в първата петица на всички български евродепутати, които работят в тази институция“.
Това каза пред журналисти в Брюксел зам.-председателят на ДПС Филиз Хюсменова, която приключва втория си мандат като евродепутат.
Тя посочи, че сред показателите, които говорят за тази активност са представените декларации, резолюции и доклади, както и писмени въпроси до Европейската комисия.
„Ние сме четирима евродепутати от ДПС и по всички тези показатели се нареждаме в първата петица по активност сред всички български евродепутати“, каза Хюсменова.

ep
dariknews.archive

По нейна покана, активисти на женските и младежките организации на ДПС от областите Силистра и Плевен и журналисти посетиха Брюксел.
Сред гостите беше и депутатът от парламентарната група на ДПС в 44-то Народно събрание от Плевенски избирателен район, Велислава Кръстева, по чиято инициатива се проведе визитата.
Активистите имаха възможност да се запознаят с работата на най-голямата европейска институция преди едно от най-важните събития за Европейския съюз – изборите за Европейски парламент.
Журналистите посетиха пресцентъра на Европарламента, за да се запознаят с естеството на работата му.

ep
dariknews.archive

Според Хюсменова, предстоящите избори бележат политическия живот и дневен ред във всички европейски страни. „Те са толкова съществени, защото Европа, а и България са изправени пред предизвикателства, чиито сложни отговори ще дават новия Европейски парламент и новата Европейска комисия“, каза тя.
Хюсменова обсъди с гостите си бъдещето на Европейския съюз и основния въпрос – остава ли ЕС обединен и все така солидарен, продължава ли да се развива върху ценностите, които го създадоха, "или ще имаме Европа на популизма, на национализма и протекционизма".

Евродепутатът и ръководител на делегацията на ДПС в Европейския парламент Филиз Хюсменова даде висока оценка за работата на евродепутатите от ДПС: „Ние, вашите представители, си свършихме добре работата тук в Европейския парламент. Постигнахме това, което нашата партия не е реализирала досега на европейско ниво”. Тя подкрепи думите си, изброявайки позициите, които заемат представителите на ДПС.
„Работихме със знания, с натрупан опит, и най-важното, работихме със съзнанието за отговорността ни пред всички членове и симпатизанти на ДПС, които са ни изпратили тук”, каза още евродепутатът Филиз Хюсменова, която получи специален подарък по време на една от срещите си с активисти на ДПС.

ep
dariknews.archive