Джо Лин Търнър идва в Троян за Рок-Академия с конкурс за авторска песен
Джо Лин Търнър идва в Троян за Рок-Академия с конкурс за авторска песен / rock.academy

Вече четвърта поредна година изданието на „Рок-Академия с конкурс за авторска песен" ще зарадва жителите и гостите на Троян, който в периода 17 - 19 юни ще бъде център на рока.

Рок-Академия е събитие, уникално по рода си, поради няколко причини: концертите, включени в програмата, са напълно безплатни и достъпни за всеки, който желае да усети атмосферата в Троян. Организаторите поставят акцент върху стимулирането на млади, прохождащи групи, които имат шанс да черпят опит от професионалисти, доказали се на музикалната сцена у нас и по света. И през 2016 г. за първите три групи - победители в конкурсната част на събитието е предвиден награден фонд, който включва: самостоятелен концерт в рамките на следващото издание на Рок-Академия, Троян; професионален студиен запис на авторската песен и излъчването й в национален ефир и предметна награда.

Всяка година Рок-Академия организира и провежда майсторски класове, като през 2016 г. майсторските класове по китара ще бъдат с участието на Цветан Недялков от „Ку-ку бенд". Младите групи ще имат възможността да черпят опит и от легендарния рокаджия Джо Лин Търнър, който е изненадата за любителите на рок музиката за 2016 г.

За удобство на гостите, през настоящата година на събитието е предвидено монтиране на екран в градинката при Информационно-културния център, на който да се предава концертът на Търнър.

Водещ е добре познатият на троянската публика, а и не само на нея, Симеон Чешмеджиев от радио Z-Rock, който традиционно е част от музикалното събитие.
Както и предходните години, така и през 2016 г. рок събитието ще е съпроводено с бирен фест.