Движение НАПРЕД излезе с позиция по газовата криза
Движение НАПРЕД излезе с позиция по газовата криза / netinfo

Ние, партиите от Движение НАПРЕД (ВМРО, ЗНС, ЛИДЕР), настояваме правителството да предприеме решителни действия по решаването на газовата криза, свързани с търсенето на отговорност от страните, предизвикали конфликта. Това се казва в официална позиция на движението, изпратена до медиите.

Партиите настояват за публичното оповестяване на сключения договор за доставка на газ между „Газпром” и „Булгаргаз” и по-специално клаузите за изплащане на неустойки при неизпълнение на договореностите. „Настояваме правителството да започне преговори с Европейската комисия, за компромис при спазването на екологичните норми, свързани с вредните емисии, когато става въпрос за кризисни ситуации, каквато е настоящата”, пише в позицията.

Според партиите от Движение НАПРЕД тази криза може да доведе до увеличаване на цените на основни стоки и услуги и до натрупване на загуби от производителите, които ще ги докарат до фалит, а това означава загуба на работни места, намаляване на покупателната способност на населението и задълбочаване на икономическата и финансова криза.