Дневният център за хора с увреждания участва в национален конкурс
Дневният център за хора с увреждания участва в национален конкурс / dneven.centar

На 31 октомври 2013 г. потребителите от Дневен център за възрастни хора с увреждания в Плевен ще вземат участие в VII-ми Национален конкурс за творчески изяви на хора с ментални увреждания" в гр. Шумен.
През трите дни на конкурса - от 29 до 31 октомври участие ще вземат потребители на домове за социални услуги, защитени жилища и дневни центрове за социални услуги от цялата страна.

Потребителите и персонала на Дневен център за възрастни с увреждания - гр. Плевен очакват с нетърпение този конкурс, тъй като миналата година се завърнаха с много награди за представянето на мюзикъл - съвременна адаптация по българската народна приказка „Сливи за смет". Тогава те получиха награди за „Най-завладяващо сценично присъствие", „Оригиналност и нови насоки за творческа изява на хора с увреждания" и персонални награди на Теодора Бориславова за „Най-атрактивен участник" и на Цветослав Петков за „Активно участие в програмата".

Организатор на този конкурс е Сдружение „Сияйна зора" - неправителствена организация, имаща за цел да се бори за по-добри условия за живот на хората с увреждания в България.