Димитър Стойков: Ревизия в общинска администрация след изборите
Димитър Стойков: Ревизия в общинска администрация след изборите / obshtina.pleven

- Проф. Стойков, два дни преди изборите как гледате на работата си с общинската администрация?

- Имах не леки моменти през този мандат. Оказа се, че хората понякога имат две лица, че и повече. Eдин кмет, за да е добър управленец е силно зависим от две неща - общински съвет и администрация. Сами знаете, че не винаги фасадата отговаря на съдържанието.

- Какво по-точно искате да кажете? Пояснете се.

- Ще бъде честен с вас. Доволен съм от това, което успяхме да направим, но има едно голямо „НО". Разочарован съм от отсъствието на енергия и желание да се помага на хората всекидневно от някои служители и звена. Ето защо възнамерявам следващия управленски мандат още в самото начало, буквално в първите дни да направя сериозна ревизия и кадрови промени на някои от най-възловите места. Считайте това като аксиома за началото на втория ми мандат.

- Можете ли да сте по-конкретен?

- Най-чувствителните за хората зони са благоустройство, градска среда, сигурност и не на последно място социални дейности. Всички ние имаме една обща цел като екип - да сме 24 часа на разположение на плевенчани. След като можах да газя по време на потопа с работниците във водата и шахтите, очаквам от служителите на администрацията да не бавят и минута дори решаванатето на казусите, с които се сблъскваме всеки ден.

- Имате ли план за действие за най-неотложните задачи в първите месеци?

- Да, разбира се, защото няма време за губене. Някои улици не бива да чакат повече основния си ремонт, заради някои служители, които са си повярвали, че са повече от обикновените граждани. Още до края на годината ще се направи инспекция и ревизия на обектите, за да стане ясно, в каква степен се е работило добросъвестно от изпълнителите и подизпълнителите. Знаете, че съм нетърпим към подобни прояви.

- Бялата престилка остава ли на закачалката, за сметка на гумените ботуши?

- Вашето сравнение е повече от точно. Категорично, има толкова много работа да се свърши още, че освен гумените ботуши, всички в общината сме длъжни да загърбим за известно време дори личния си живот, за да може след четири години да видим Плевен в "Топ Три" на успелите градове. Там, където по право ни се полага да бъдем.