Ден на отворените врати ще има по случай празника на полицията
Ден на отворените врати ще има по случай празника на полицията / netinfo

Ден на отворените врати ще се проведе в компютърната зала за дистанционно обучение при Областна дирекция на МВР Плевен. Събитието е посветено на 8 ноември – професионалният празник на българската полиция, и е част от публичната визия на МВР и модела „Полицията в близост до обществото”.

Представители на неправителствени организации, община Плевен, областна администрация и журналисти ще имат възможност да се запознаят с дейността наполицейските служители от сектор СОД и другите полицейски звена. Оборудването в компютърната зала е в рамките на проект “Създаване на единна система за оценка, квалификация и развитие на човешките ресурси в Министерството на вътрешните работи”, финансиран по Програмата ФАР на Европейската комисия.

Дни преди кампанията младежи от Ротаракт Клуб Плевен са раздали в града 2 000 листовки с превантивни препоръки за безопасност. От 11-те управления на МВР в област Плевен са раздадени на детските градини и учениците от начален курс „Полицейски бележници” и книжки „Азбука на безопасността”. В дома за деца в село Тотлебен пък са изпратени 180 учебни материали за безопасност.

Денят на отворените врати ще се проведе на 7 ноември, петък от 14.00 часа.