Даряват на новородените в Плевен пелени и легълца
Даряват на новородените в Плевен пелени и легълца / sxc.hu.jpg

Плевен е сред десетте български градове, чиито родилни отделения ще бъдат модернизирани с помощта на Pampers, съобщиха от компанията. Фирмата ще дари неонатално оборудване и пелени за новородени за родилните отделения и в градовете Плевен, Стара Загора, Перник, Търговище, Русе, Бургас, Велинград, Силистра и Варна. Това са градовете, събрали най-много гласове в кампанията на Pampers и UNICEF "1 пакет = 1 животоспасяваща ваксина".

На Facebook страницата на Pampers България, в рамките на месец декември всеки имаше възможност да гласува за български град, чието родилно отделение да бъде модернизирано с помощта на Pampers. В знак на благодарност към всички български родители, които се включиха в кампанията ще подари пелени, легълца за новородени и специални столове за родилки в десетте избрани градове.

По време на десетгодишното партньорство между Pampers® и UNICEF,  неонаталният тетанус е елиминиран в 17 страни, отчитат от компанията. Благодарение на помощта на  родители от целия свят, от началото на кампанията „1 пакет = 1 животоспасяваща ваксина” приблизително 500 000 бебета са били спасени  и всяка секунда една майка и нейното бебе са получавали ваксина.