Дарин Ангелов: Изпълнението на приходите в бюджета върви нормално и без сътресения
Дарин Ангелов: Изпълнението на приходите в бюджета върви нормално и без сътресения / archive.dariknews

42 точки са били включени в дневния ред на сесията на Общински съвет - Плевен, която се състоя в края на октомври. От тях 33 са били приети от съветниците като едно от тях е било ивършено с тайно гласуване.
На сесията клетва положи Христо каленов, който заема мястото на Найден Зеленогорски, който беше избран за народен представител в 43-то Народно събрание. Това информира председателят на Общинския съвет в Плевен Дарин Ангелов на среща с журналисти в пресклуба на БТА в Плевен.

По отношение на изпълнението на бюджета за първите 9 месеца на 2014 г., Дарин Ангелов посочи, че според доклада на временно изпълняващата длъжността Кмет на община Плевен Дамянка Владимирова, изпълнението на годишния план за бюджета за неданъчните приходи е 75,40%, а на данъчните приходи изпълнението към 30 септември 2014 г. е 78,83%.

При данъка на недвижимите имоти при годишен план от 6.95 млн, изпълнението е в размер на 6 095 000 лева, което е 87,7%. Изпълнението на данъка върху превозните средства е 75.9%.
Дарин Ангелов коментира, че като цяло изпълнението на приходите в бюджета върви нормално, без сътресения и заедно с месец октомври е достигнало ниво от около 85%.

11 305 735 лева е общият размер на дълга, който обслужва общината/към 1 януари 2014 г./, а към 30 септември той е 9 903 610 лева.

Към същата дата общинските търговски дружества са отчели добро състояние, като с най-добри финансови резултати са ДКЦ-та. В добро финансово състояние е и "Тролейбусен транспорт" - Плевен. Дарин Ангелов уточни, че за изплащане на последните нови тролеи, фирмата е получила от държавата заем от 7 милиона лева, който ще бъде възстановен идната пролет с европейски пари.

До 30 септември фирма "Инжстрой" има 354 000 лева загуба като през третото тримесечие тя е най малка - 24 000 лева. Фирмата няма просрочени задължения и заплатите се изплащат редовно, поясни Ангелов.

Общинската фирма "Паркстрой", в която работят 83-ма души е на печалба от 25 000 лева като през последното тримесечие е получила поръчки за над един милион лева. 15 000 лева са приходите във фирмата от поддръжка на гробове и други допълнителни услуги.