Цветко Цветков: До 13 ноември пунктовете на Пътното да са напълно оборудвани с техника
Цветко Цветков: До 13 ноември пунктовете на Пътното да са напълно оборудвани с техника / netinfo

Работно заседание на всички институции, имащи отношение към осигуряване проходимостта на пътищата при зимни условия в региона, свика днес областният управител Цветко Цветков.

На срещата присъстваха директорите на „Гражданска защита”, „Пътно управление”, „Пътинженеринг” и „Пътна полиция”-КАТ. От всяка институция областният поиска отчет за свършеното до момента и готовността за работа при зимни условия.

Според Любомир Станчев, директор на Областно пътно управление Плевен, все още не може да се каже, че има пълна готовност за зимата, тъй като в част от пунктовете не е окомплектована напълно техниката за товарене и разпръскване на пясък. Напълно оборудвани са само два пункта - в Гулянци и Оряховица.

На срещата стана ясно, че областният управител ще издаде заповед за проверка на всички пунктове на 13 ноември. До тогава от фирма „Пътинженеринг”, занимаваща се с поддръжката на пътната инфраструктура, трябва да осигурят във всеки един от 16 пункта наличие на пясъкотовареща и пясъкоразпръскваща техника.

Трябва да бъдат представени и списъци с телефони и местоположение на снегопочистващата техника, която от 2 до 4 часа след повикване да е на разположение. Следващото заседание за преглед на готовността на институциите за осигуряване на проходими при зимни условия пътища е насрочено за сряда, 14 ноември.