Цветан Цветанов обяви Цецка Цачева за безапелационен победител в Плевен
Цветан Цветанов обяви Цецка Цачева за безапелационен победител в Плевен / dariknews.archive

На пресконференция с журналисти в клуба на ГЕРБ в Плевен, председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов поздрави областната структура на ГЕРБ-Плевен, защото това е първата в страната, която подготви и предаде всички небходими документи за регистриране на листата в РИК. „С тази си регистрация те правят една много ясна заявка за резултата, който очакваме и целта, която си поставяме за предстоящите избори", коментира Цветанов.

Той каза, че ПП ГЕРБ се стреми към убедителна победа "и смятаме, че водачите и кандидатите за депутати в 43-то Народно събрание са едни достойни български граждани и самият факт, че водачът на листата в Плевенски МИР е Цецка Цачева означава, че Плевен и областта могат да се гордеят, защото това, което тя направи за 41-то НС като председател на парламента и след като видяхме какво се случваше в 42-то Народно събрание, всеки може да направи разликата в ръководството на единия и другия парламент".

Цветанов отбеляза, че Цецка Цачева се е доказала като изключителен парламентарист „и тя правеше всичко възможно да вразуми недоразуменията и неразумните предложения за решения, които предлагаха в 42-то НС".

Той отбеляза, че кметовете в страната са изключително загрижени за това, което се случи през последната една година и половина. „Те загубиха възможността да се възползват от европейската солидарност по новия програмен период 2014-2020, защото времето на 2013-та година беше проспано от правителството на Пламен Орешарски, за да подпишат споразумение с Европейската комисия и да започнем действително да предлагаме проекти и да се усвояват средства по новия програмен период".

Цветанов припомни, че става дума за 32 млрд лева, които са заложени за 2014-2020, но за голямо съжаление, заради некомпетентната политика, водена в последните година и половина, кметовете и изобщо местната власт са най-потърпевши, защото 2014 и 2015 г. реално ще бъдат нулеви. В този смисъл той поздрави и благодари на кмета на Плевен проф. д-р Димитър Стойков за свършената работа.

Цветан Цветанов сподели, че високата избирателна активност ще даде истинската представителност в българския парламент и ще гарантира тази стабилност, от която България се нуждае.

Той заяви, че в ревизирането на всички секторни политики ще бъде заложен основен акцент в развитието на Северозападна България като автомагистрала „Хемус" ще бъде един от приоритетите за новия финансов период. Цветанов припомни, че АМ"Хемус" е извадена от оперативните програми за инвестиране в ЕС и посочи, че е реалистично, проектът да бъде върнат в оперативните програми за европейско финансиране.

Цветан Цветанов изрази надежда водачите на всички политически сили да проявят джентълменско поведение. В този смисъл той каза, че това, че г-жа Цецка Цачева ще се изправи срещу двама Руменовци я прави още по-силна и с огромно предимство пред тях, "защото една дама винаги трябва да бъде уважавана, а тя е и компентна и смятам, че тя е безапелационен победител в подобна надпревара".