ЧЕЗ мобилизира 32 екипа в област Плевен заради прогнозите за силни дъждове и бури
ЧЕЗ мобилизира 32 екипа в област Плевен заради прогнозите за силни дъждове и бури / cez.bg

От пресцентъра на ЧЕЗ съобщиха, че компанията предприемамерки, за да гарантира сигурността на електрозахранването във връзка с прогнозите за силни дъждове и гръмотевични бури в редица части на Западна България. В постоянна готовност за реакция са 40 аварийно-ремонтни екипа.

В случай на необходимост е осигурено мобилизирането на допълнителни аварийни екипи от Дирекция „Експлоатация и поддържане" на „ЧЕЗ Разпределение България".

Общо 20 екипа ще отговарят за отстраняването на евентуални аварии в София. По 32 екипа ще бъдат мобилизирани в София област и Плевенска област.

„Създадената организация цели да осигури максимално спокойствие и сигурност на нашите клиенти. Дежурните ни екипи са подготвени и обезпечени с необходимата техника и материали. Имаме пълна готовност да реагираме при всякакви условия и за всякакви изненади, поднесени от природата.", каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане" на „ЧЕЗ Разпределение България" АД.

За допълнителна информация и в случай на възникнали аварии клиентите на компанията могат да се обръщат към ЧЕЗ на денонощната информационна линия 0700 10 010.