Чакаме земеделския министър на изложението Пчеларство-Плевен 2010
Чакаме земеделския министър на изложението Пчеларство-Плевен 2010 / netinfo

Над 100 фирми от 12 държави ще участват в VIII Международно изложение "Пчеларство - Плевен 2010". Очаква се за откриването му в града да пристигнат земеделският министър Мирослав Найденов и председателят на Народното събрание Цецка Цачева. Тази година изложението ще се проведе от 12 до 14 февруари в Сити център "Мания Тауър", на втория етаж. Форумът се организира от "Партнерс експо" ООД и Областен пчеларски съюз Плевен със съдействието на всички браншови организации в страната. Изложението ще премине под патронажа на областния управител на Плевен Иван Новкиришки и Министерството на земеделието и храните.

В Плевен ще бъдат представени последните новости в областта на пчеларското оборудване и инвентар, ветеринарни препарати, пчелни продукти, опаковки, етикети, специализирана литература и други. И тази година се увеличава международното участие във форума. Редом с българските производители на изложението ще се представят и фирми от Италия, Германия, Англия, Полша, Сърбия, Финландия, Румъния, Македония, Турция, Финландия,Унгария и Франция. За пръв път се очаква да се представи и холдинг от Китай, който се занимава с производство на пчеларско оборудване.

Изложението ще е съпроводено с богата съпътстваща програма, в която са включени лекции, презентации и дискусии. Ще бъде обсъждана и особено актуалната в момента тема за генномодифицираните храни. Изложбените зали ще бъдат аранжирани с най-добрите детски рисунки и пластики, взели участие в традиционния конкурс "Пчеларство - екология и плодородие, пчелният мед - здраве и дълголетие". За отличените творби са предвидени и награди. По време на изложението ще бъдат присъдени призове за най-проспериращ млад пчелар за 2009 г., за най-голяма инвестиция в пчеларството, нов производ на пчелен продукт, опаковка и етикет на годината и за най-атрактивно представяне на форума.

Пчеларското изложение ще бъде съпътствано и от V Специализирано изложение-договаряне "Растениевъдство". Производители, дистрибутори и вносители ще представят семена, посадъчен материал, овощни дървета и лозички.