Цецка Цачева и наши депутати идват в Плевен за Деня на диалога
Цецка Цачева и наши депутати идват в Плевен за Деня на диалога / archiv.DarikNews

Председателят на Народното събрание, Цецка Цачева и депутати от Плевенски избирателен район ще участват в среща, посветена на Деня на диалога между местната и законодателната власт.

Темата на дискусиите ще бъде "Подобряване на средата за развитие на общините през 2013 година". В срещите по общини ще бъдат дискутирани въпроси, отнасящи се до промени в законодателството за местните финанси, очакванията на общините по макрорамката на бюджета за 2013 година, предстоящи промени във водния сектор, както и въпроси от регионално значение.

По традиция в Деня на диалога едновременно във всички областни центрове се организират срещи с участието на народни представители, областни управители, председатели на Общински съвети, кметове на общини, неправителствени организации, медии и граждани.

Целта на ежегодните дискусии е постигане на ползотворно взаимодействие и обща ангажираност в подобряване законодателната база на местното самоуправление.

Срещата ще се проведе в понеделник - 24 септември от 11:00 часа в зала „Плевен" в сградата на Областна администрация - Плевен.