БНД-Плевен подкрепи кметската кандидатура на проф. Стойков
БНД-Плевен подкрепи кметската кандидатура на проф. Стойков / dariknews.archive

На пресконференция в пресклуба на БТА, ПП „Българска нова демокрация” - Плевен заяви подкрепата си за настоящия кмет на Плевен проф.- Димитър Стойков, издигнат за втори кметски мандат от ГЕРБ-Плевен за предстоящите местни избори.

Решението е взето на заседание на Общинския изпълнителен съвет на ПП „Българска нова демокрация”, съобщи проф. Константин Мутафчиев - областен координатор на БНД и общински съветник. Заедно с него на срещата с медиите беше и организационният секретар на БНД на местно ниво Крум Пашовски.

Проф. Мутафчиев обясни, че решението е взето след като Общинският изпълнителен съвет на БНД е провел разговори с общинските ръководства на парламентарно представените партии  Плевен, с които БНД е подписала коалиционно споразумение на 6 ноември 2014 ., относно възможностите за сътрудничество íà местните избори.

ОтБНД са провели и допитване до своите членове и симпатизанти в община Плевен като 78% от участниците в допитването са посочили, че искат БНД да си сътрудничи с ГЕРБ за местните избори, и че одобряват кандидатурата на проф. д-р Димитър Стойков за втори кметски мандат. Като мотиви за подкрепата те са посочили множеството успешни проекти през последните 4-години в успешния мандат.

От БНД - Плевен няма да участват със свои кандидати за общински съветници в листата на ГЕРБ.