Близо 600 лева събраха доброволци от БМЧК-Плевен в помощ на Мизия
Близо 600 лева събраха доброволци от БМЧК-Плевен в помощ на Мизия / dariknews.archive

Малко над 583 лева събраха доброволците на Младежкия БЧК при проведената на 15 август - Голяма Богородица, акция в подкрепа на пострадалите хора при наводнението в град Мизия. Това съобщи за Дарик шефът на БЧК в Плевен Лукан Луканов.

Шестимата доброволци са били разположени с две касички за дарения в близост до църквите "Св. Николай" и "Света Троица" в центъра на Плевен от 9:00 до 12:30 часа.

Г-н Луканов обясни, че парите ще бъдат преведени по сметката на БЧК за пострадалите от град Мизия.

Акцията беше част от инициативата, която Българският Червен кръст и Българската православна църква организираха на големия християнски празник Успение Богородично в подкрепа на пострадалите при последните наводнения в страната.

На Голяма богородица от 9:00 до 12:00 часа, доброволци на БЧК с отличителни знаци присъстваха с дарителски касички по време на тържествената литургия във и в близост до столичните храмове „Св. Александър Невски", „Св. София", „Св. Неделя", „Св. Седмочисленици" и „Св. Георги Победоносец", както и в храмовете в градовете: Враца, Габрово, Кюстендил,Плевен, Пазарджик, Ст. Загора, Търговище, Хасково, Русе, Смолян, Сливен, Банско, Гоце Делчев.