gosti
gosti / bk spartak pleven
Около 300 деца в Плевен се запознаха с тънкостите на един от най-популярните спортове в света – баскетбола. На 6-ти март, част от играчите на Спартак посетиха ОУ "Д-р Петър Берон"- Плевен, където проведоха открит урок. Посещението им бе част от инициативата "Обичай Спартак, обичай Плевен".

gosti
bk spartak pleven
 

“Имаме традиции в подобни посещения. Всяка година участваме в Деня на предизвикателството и при нас идват известни спортисти и треньори. Обичаме спорта. Самата ни база позволява да спортуваме. Имаме два физкултурни салона, огромен двор, в който имаме място всички деца да спортуват. За нас е удоволствие да посрещнем поредните изявени спортисти. За мен е важно децата да спортуват и да се движат. При нас няма отмяна на часа по физическо. Всеки един подобен час е реален и ефективен”, заяви директорът на ОУ "Д-р Петър Берон" Ваня Дражева.
 
В двора на училището, учениците получиха ценни съвети за играта от капитана на Спартак – Тодор Тодоров, както и от съотборниците му Денислав Вутев, Георги Бързаков и Никола Ангелов. Те баха поканени и да посетят следващия домакински мач на плевенчани в НБЛ срещу Левски Лукойл, който ще се проведе на 9 март от 18.00 ч. в зала “Балканстрой” в Плевен.

gosti
bk spartak pleven
 

“За нас винаги е удоволствие да се връщаме при децата. Това е една страхотна емоция, надявам се и за тях да е нещо интересно като преживяване. Срещите ни с тях ни зареждат с позитивни емоции, особено преди важни мачове като този в събота. Бъдещето е в децата и е важно те да бъдат активни. За нас най-важното е, когато залата ни е пълна, а по-голям процент от зрителите са деца. Интересува ни хората да са ангажирани и да създаваме нещо като баскетболна общност, а Плевен има нужда от точно това”, сподели капитанът на Спартак Тодор Тодоров, който се е отдал и на треньорството в последно време.   
 
Визитата на баскетболистите в ОУ "Д-р Петър Берон" приключи със снимки, раздаване на автографи и общ възглас “Само Спартак”, както и поздрав към Константин Коев, койтов същия ден празнува своя рожден ден.   

gosti
bk spartak pleven
 

“Това е една прекрасна инициатива. Мисля, че вече няколко пъти ми се е случвало да бъда част от тези, които представят отбора. За мен е огромна чест и удоволствие. Радвам се, че и ние носим радост на децата. Все пак и ние не толкова отдавна сме били като тях. За тях е емоция, която ще остане за цял живот. Надявам се някои от тях да се запалят баскетбола и да се присъединят към клуба. Баскетболът е игра за публиката, особено, ако голяма част от нея са деца. Това е най-важното. Ако запалим някое дете да играе, това е една от най-големите награди за нас”, каза Георги Бързаков.