Алманах „100 причини да се гордеем, че сме от Белене издават за юбилея на дунавския град
Алманах „100 причини да се гордеем, че сме от Белене издават за юбилея на дунавския град / dariknews

По случай 50-годишнината от обявяването на Белене за град, общинската администрация планира издаването на луксозен алманах /сборник/ „100 причини да се гордеем, че сме от Белене".

Причините трябва да са свързани с различни постижения и факти от природното и културно наследство, образованието, спорта, икономиката, селското стопанство, други обществени дейности или с отделни личности, които са повод за гордост на жителите на община Белене.
Определянето по приоритетите и обосновката на предложенията ще бъдат извършени от две групи ученици от общинските училища в Белене, като в процеса ще се включат и експерти от БАН.

Очаква се алманахът „100 причини да се гордеем, че сме от Белене" да излезе от печат за празниците на град Белене /7 септември/, като се предвижда на всички ученици в града да бъде подарено по едно издание за първия учебен ден, поясни кметът на Белене.

Идеите и предложенията трябва да бъдат изложени с кратка - до половин страница, обосновка и снимка на e-mail адрес belene100prichini@gmail.com до края на месец май.

„Призоваваме ви да бъдете активни, за да допринесем за запазване на важните моменти от историята и съвремието на Белене за поколенията, както и да покажем на всички, включително на младите хора в общината, че в навечерието на юбилея на града ни, имаме поводи да се гордеем, че сме беленчани", обърна се към съгражданите си кметът Момчил Спасов.