/ iStock/Getty Images
Окръжната прокуратура в Плевен привлече като обвиняем 35-годишен мъж за извършен грабеж, при условията на опасен рецидив, на 90-годишен от плевенското село Ореховица, съобщиха от ведомството.

Рецидивистът влязъл на 12 май в дома на самотноживеещ мъж и след побой му взел наличните пари - 90 лв. Извършителят е автор и на други престъпления, привлечен е като обвиняем и за тях. Той е осъждан многократно за престъпления от общ характер.

Авторът на престъплението се укриваше известно време. С постановление на наблюдаващия прокурор той е задържан за 72 часа. Предстои внасяне на искане в Окръжния съд в Плевен да му бъде наложена постоянна мярка "Задържане под стража".

След инцидента селото бе посетено от главния прокурор Иван Гешев и главния секретар на МВР Ивайло Иванов, при акция срещу битовата престъпност, с участието на полицията от Плевен. Пред журналисти Гешев тогава заяви, че основен приоритет на прокуратурата е чувствителното намаление на случаите на битова престъпност у нас. Целта е да бъде сведена до минимум, подобно на резултата, постигнат при престъпленията с телефонните измами, които вече са единични случаи, поясни главният прокурор.
БТА