andrew lojd
andrew lojd / pleven philharmony
Интернационалната сензация в света на мюзикъла “The best of Andrew Lloyd Webber“/“Най-доброто от Ендрю Лойд Уебър“/, ще гостува за първи път в България на 15 и 16-ти май. Концертът ще представи емблематична част от творчеството на най-значимия композитор на мюзикъли на всички времена, сред които са „Котките“, „Фантомът на операта“, „Евита“ и „Исус Христос Суперзвезда“.
Към изючителните гласове от Уебъровите мюзикъли Джон Патридж (Англия), Ингве Гасой Ромдал (Норвегия), Саша Кребс (Германия), Шарлоте Хайнке (Германия), Беатрикс Райтерер (Италия) и Люси Дяковска (България), на сцената се присъединяват Софийската и Плевенската филхармония, както и Националния филхармоничен хор, за да разкажат историите, от които целият свят настръхва.
В тази връзка пред журналисти, директорът на Плевенска Филхармония Любомир Дяковски каза:
"В България нямаме учебни заведения за подготовка на такива певци и искаме да покажем гласовете, които пеят Уебър в Европа".
Патридж, Ромдал, Кребс, Хайнке и Райтерер имат стотици представления в кариерата си, които ги свързват пряко с музиката и персонажите на английския гений Ендрю Лойд Уебър.
През последните 15 години те са били Че и Евита Перон, Фантомът, Раул и Кристин, Исус, Юда и Мария Магдалена, Гризабела и Рам Там Тагър на най-престижните европейски сцени.
Звездата на мюзикъл театъра, диригентът Себастиан Де Доменико ще представи уникалните симфонични аранжименти, които ще прозвучат премиерно в България, преди да бъдат представени на немскоговорящата европейска публика през 2020 г.
Концертите ще са с продължителност 2 часа и половина и ще са на 15-ти май 2019 г. в Двореца на културата и спорта в град Варна - от 19:00 до 21:00 часа и на 16-ти май в Зала 1 на НДК в София от 20:00 до 22:30 часа.