/ iStock/Getty Images
Тя е оказала и съпротива срещу полицейски служители
Районна прокуратура-Перник, е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу жена на 50 години, привлечена към наказателна отговорност за извършени от нея престъпления - нарушена заповед за защита срещу домашно насилие и съпротива срещу полицейски служители, съобщиха от Обвинението.

Син наруши заповед за защита от домашно насилие срещу майка си

Обвиняемата била във влошени отношения с майка си
. Често се отнасяла грубо и арогантно спрямо възрастната жена, упражнявала върху нея психически и физически тормоз - повишавала й тон, обиждала я с нецензурни думи и налитала да я бие.

Именно това станало повод, както и конкретен акт на домашно насилие през април 2019 г., пострадалата да сезира съда с молба за защита от домашно насилие.

По образуваното гражданско дело била издадена заповед за незабавна защита, с която обвиняемата била задължена да се въздържа от извършване на домашно насилие спрямо майка си. Било й забранено да приближава както самата нея, така и жилището й, местоработата й и местата за социални контакти и отдих на разстояние по-малко от 200 метра.

Син намушка майка си с нож в Русе

Дъщерята била отстранена от съвместно обитаваното жилище в кв. „Рудничар“ в Перник. Въпреки че нямала право да приближава майка си, в ранните сутрешни часове на 6 юли 2019 г., обвиняемата влязла в имота на майка си, която по онова време била сама и спяла.

Събудена от шума в къщата, тя видяла дъщеря си в непосредствена близост до нея. Възрастната жена я помолила да напусне, като й напомнила за издадената заповед за незабавна защита. В отговор, тя започнала да вика на майка си и й отправила заплахи: „Ще те унищожа, нещастнице! Ще те съсипя!“. Л.А. се обадила на телефон за спешни повиквания 112.
 
На място пристигнали полицейски служители, които станали свидетели на агресивното поведение на обвиняемата, която продължавала да вика и в тяхно присъствие. Било й отправено устно предупреждение да спре, но тя не го изпълнила.

Съзнавайки, че е нарушила издадената заповед за защита и вероятно ще бъде задържана от органа на реда, Д.В. побягнала, но била настигната от униформените. Поради оказаната от нея съпротива, полицаите й сложили белезници и я задържали за срок до 24 часа по Закона за МВР.

Син намушка баща си с нож в Бургас

Междувременно започналото гражданско дело по повод депозираната от нея молба за защита от домашно насилие приключило с постановяването на решение, с което на обвиняемата се забранявало да доближава майка си и да влиза в жилището й за срок от осемнадесет месеца.

Няколко месеца по-късно, вечерта на 6 май, тя влязла в имота на майка си. През прозореца жената забелязала дъщеря си в дворното пространство, която впоследствие се качила на втория етаж на къщата и останала там за известно време.

Уплашена да не бъде подложена отново на психически и физически тормоз, възрастната жена подала сигнал на телефон 112 и излязла навън, за да изчака пристигането на полицейските служители.

Предстои наказателното производство срещу обвиняемата да продължи в съда.