/ Георги Димитров
Има нови сигнали за извършени престъпления от прокурорския син Васил Михайлов на територията на град Перник, съобщиха от прокуратурата. Михайлов е заплашвал охранител, докато е бил в ареста. 

"За период от само 7 месеца са разпитани 45 души, като са внесени в Софийски районен съд материали в размер на 12 тома, с които обвиняемият е предаден на съд за извършване на 8 престъпления. Те са за леки и средни телесни повреди, закана за убийство, както и хулиганство. То отношение на същия продължават да постъпват и към днешна дата множество сигнали за други пострадали лица, по които предстои да бъдат започнати разследвания", съобщиха на брифинг от прокуратурата.

Поискаха постоянен арест за прокурорския син от Перник (ВИДЕО)

По думите на зам.-районния прокурор Иван Стефанов става ясно, че най-старият случай е от юни месец 2021 година. Има и нов сигнал, който касае служител на ГД "Охрана", към когото Михайлов е отправил закани за физическа саморазправа, докато е бил в ареста. 

Ето всички обвинения срещу Васил Михайлов:

На 21.11.2021 г. около 05:00 часа в заведение в гр. Перник, обвиняемият е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост.

На 11.12.2021 г. около 03:00 часа в близост до дискотека в гр. Перник, чрез нанасяне на удари с ритници и юмруци, В.М. е причинил лека телесна повреда на К.Е. по хулигански подбуди.

На 12.03.2022 г. около 22:30 часа в близост до спортна зала в гр. Перник, обвиняемият е удрял с метален бокс и е ритал К.Г., вследствие на което му причинил средна телесна повреда по хулигански подбуди.

На 09.04.2022 г. около 03:30 часа, в близост до детска площадка в гр. Перник, В.М. удрял с ръце и крака Н.Т. и го порязал с нож. В следствие на ударите му нанесъл лека телесна повреда по хулигански подбуди. След това се заканил с убийство на Б.Й., като размахвал нож срещу лицето й.

На 25.05.2022 г. около 02:30 ч. в близост до заведение в гр. Перник, обвиняемият е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред.

На 29.05.2022 г. около 00:05 часа в близост до ресторант в гр. Перник, В.М. е удрял множество пъти с юмруци О.К. в областта на главата и тялото и му причинил средна телесна повреда по хулигански подбуди.

На 11.06.2022 г. около 14:00 часа в близост до заведение в гр. Перник, обвиняемият е удрял многократно Р.Н. в главата и му причинил средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на челюстта.

На 17.12.2022 г.  около 11:30 часа в ареста на бул. „Г. М. Димитров“ в гр. София, В.М. е отправил закана с престъпление против младши инспектор в Областна служба „Изпълнение на наказанията“ – София при изпълнение на служебните му задължения.

Разходите по разследването към настоящия момент са над 5 000 лв. За най-тежкото престъпление от всички, за което ще бъде признат за виновен, го грози затвор от 2 до 10 години. То е за средна телесна повреда.