/ МВР
Съпрузите от село Василовци, заразени с коронавирус, са заминали при сина си в София на 1 март. Ден преди това са присъствали на честване на кръгла годишнина на брата на 74-годишния мъж, като тържеството е било в град Лом. В момента полицията издирва участниците в честването, разпитва ги и заедно със здравните власти ги поставя под домашна карантина.

Дъщерята на пострадалото семейство е работила в Италия, завърнала се е у нас, вероятно е присъствала на рождения ден.Жената пристигнала за честването от Пловдив,няма информация дали е изследвана за COVID-19.

Две близки семейства и съседи са под карантина около 10-ина души, съобщи областният управител на Монтана Росен Белчев. Те нямат признаци за разболяване. Жената, която обслужва дома на загиналата от коронавирус е в добро здравословно състояние, каза кметът на Василовци Огнян Йорданов.

Почина жената с коронавирус в „Пирогов“

Във тази връзка от общината в Брусарци и Регионалната здравна инспекция в Монтана предприемат извънредни мерки срещу разпространението на коронавируса в Брусарци, заяви кметът на общината Наташа Михайлова. Грипната ваканция за учениците от село Василовци е удължена с още 2 дни. Затворени са детските градини, пенсионерските клубове, отлага се за неограничено време неделният пазар

Вчера 66-годишна жена от село Василовци в община Брусарци почина от коронавирус в болница "Пирогов" в София, а съпругът й, също заразен с вируса, е в критично състояние, РЗИ-Монтана направи дезинфекция на къщата им в селото и на района около нея.

Мъжът на починалата жена от коронавирус е в критично състояние

Общинската администрация е закупила маски за работещите в местната адмиинстрация и кметствата, за учители в училища и детски градини, за работещи в читалища, пенсионерски клубове и други обществени организации. Закупени са също спирт, гелове за дезинфекция и други медицински материали, обяви Михайлова.

 
БТА