/ ThinkStock/Getty Images
Районна прокуратура-Монтана е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу жена на 39 години побой на служител в охранителна фирма в Монтана, съобщиха от прокуратурата.
        
Жена преби съгражданка в Габрово

Вечерта на 16 август обвиняемата, е била с приятелка в дома си. Няколко пъти се свързвала по телефон с таксиметрова компания, за да поръча кола. Било й отговорено, че няма свободен автомобил, което ядосало обвиняемата.

Двете жени излезли навън и по пътя спрели такси. От разговор с шофьора му, тя разбрала, че от един час бил свободен и не получавал поръчки от диспечер. Това още повече раздразнило обвиняемата и тя решила да отиде в офиса на въпросната фирма и да се разправи с дежурната служителка, отговаряща за поръчките.
 
Докато вървяла към сградата, таксиметровият шофьор, е успял да предупреди за случващото се колегата в офиса, която успяла да се заключи. Междувременно на същия етаж, в съседство се разполагало помещение на охранителна фирма.

23-годишна жена нападна с нож 31- годишен мъж

Нищо неподозираща нейна служителка излязла в коридора, след като чула гласове отвън. В следващия момент обвиняемата се нахвърлила на жената и абсолютно безпричинно започнала да й нанася удари с юмруци по лицето и главата, като я питала къде са такситата.
 
На място пристигнали служители от автопатрул на охранителната фирма, пред които тя продължила да вика и да заплашва. Бил подаден сигнал до органите на реда. Случилото се било заснето от охранителните камери.
 
Извършената в хода на досъдебното производство съдебно-медицинска експертиза е установила, че на пострадалата жена били причинени кръвонасядания на лицето. Предстои наказателното производство срещу обвиняемата за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди да продължи в съда.