/ iStock/Getty Images
Окръжна прокуратура - Ловеч наблюдава досъдебно производство за пътнотранспортно произшествие, при което пиян водач на автомобил е блъснал пешеходец и е избягал от местопроизшествието. Пострадалият 60-годишен мъж е починал.

Извършителят е привлечен като обвиняем за причиняване на смърт по непредпазливост и с постановление на наблюдаващ прокурор е задържан за 72 часа, съобщават от пресцентъра на прокуратурата. Досъдебното производство за катастрофата в село Тодоричене, Ловешка област, е образувано в РУМВР-Луковит.

След разследване на NOVA: Погнаха Данчо Катаджията и брат му

На 08.02.2020 г., около 19:25 ч., водач на лек автомобил „Шкода“ се движел през село Тодоричене. На улицата имало пешеходец, който вървял в лявата лента за движение по посока на движението на автомобила. Пешеходецът предприел пресичане на улицата и при навлизане в дясната лента бил блъснат от автомобила. След произшествието извършителят избягал от мястото на катастрофата.

Впоследствие, със съдействието на водач на друг автомобил, извършителят бил задържан от органите на МВР.

Жена загина при пожар в ловешко село

Установено е, че е управлявал автомобила след употреба на алкохол, с концентрация 1,96 промили и не притежава валидно свидетелство за правоуправление.

Наблюдението на досъдебното производство се осъществява от Окръжна прокуратура - Ловеч.