/ Община Ловеч
Зрителите за пръв път в България ще видят "Козият рог" като пиеса на театрална сцена
С детска постановка и премиера на "Козия рог" на открито Драматичният театър в Ловеч възобновява срещите си с публиката, съобщи директорът на културната институция Биляна Петрова.

Одобриха три проекта на община Ловеч в кампанията „За чиста околна среда“

По думите й, екипът на театъра се надяват в средата на юли на сцената на средновековната ловешка крепост да представят премиерата на спектакъла по известния класически разказ "Козият рог" на Николай Хайтов. Представлението трябваше да е готово за април, но заради извънредното положение подготовката се е забавила.

"Много ми се иска да си довършим работата. В спектакъла са инвестирани средства и усилия и трябва да бъде доведен до край. Ще има ефект с особената атмосфера на тази сцена, която е наистина много красива", заяви Петрова.

Пет проекта са одобрени за финансиране от Общински фонд „Култура“

Зрителите за пръв път в България ще видят "Козият рог" като пиеса на театрална сцена, досега са го свързвали основно с филма. През юни, отново на открито, ще бъде представено и детското представление "Кучето с цвят на небе" - драматизация по разказ на Гюла Урбан (Унгария). То обаче ще може да се гледа на специално построена сцена в двора на бившата казарма в Ловеч.
БТА