/ Община Ловеч
Пет проекта са одобрени за финансиране от Общински фонд „Култура“ към Община Ловеч за 2020 година. Подадени са общо шест проектни предложения, съобщиха от Общината.

31 таблета получиха деца от четири центъра за настаняване от семеен тип в Ловеч (СНИМКИ)

Одобрените за финансиране проекти са:


- „20 години Фолклорна формация „ЕЛИТ“ твори и учи младите“ на НЧ „Зорница 2010-Нено Щрегарски“
- „Национален конкурс за млади поп-изпълнители „Звезди над България“ 2020 на Анатоли Ганчев Анастасов и Инициативен комитет
- „Нека ти разкажа приказка за хигиената“ на Ловчанско читалище „Наука 1870 г.“
- „Кучето с цвят на небе“ на Драматичен театър-Ловеч
- Отпечатване на книгата „Градоустройството на Ловеч“ на арх. Петко Илиев Еврев
 

На заседание на Общински фонд „Култура“ през февруари бяха определени приоритетните области за 2020 година. Тази година те са три:

1. Опазване и популяризиране на културното наследство, в това число - електронизация на културно-историческите обекти в града
2. Професионално изкуство
3. Знание чрез изкуство


Фондът подпомага развитието на културата в Община Ловеч като набира, управлява и разходва средства за провеждане на националната и общинската политика в областта на културата на базата на предварително дефинирани приоритетни области в рамките на една календарна година.

24 младежи от Франция са на стаж в социалните услуги в Ловеч

За получаване на средства от Фонда могат да кандидатстват културни институти, регистрирани по ЗЗРК; читалища, регистрирани по Закона за народните читалища; образователни институции; творчески съюзи, както и граждани и групи с индивидуални творчески проекти.

Средствата от Общински фонд „Култура” се предоставят при класиран проект въз основа на сключен договор, като размерът на финансовото подпомагане за проект е не повече от 80 % от общата стойност на проекта.