С цел превенция по пътищата в Кърджали въвеждат засилени мерки за контрол на движението по най-натоварения бул. Беломорски.
С цел превенция по пътищата в Кърджали въвеждат засилени мерки за контрол на движението по най-натоварения бул. Беломорски. / netinfo
Засилен контрол на движението на автомобили от страна на пътни патрули по най-натоварената пътна артерия в Кърджали – бул.” Беломорски” въвежда КАТ-Пътна полиция. Мярката се налага заради засиления трафик през летния сезон, през който по булеварда преминават колоните с румънски туристи по пътя към ГКПП „Маказа”. За това са се договорили по време на нарочна среща областният управител на Кърджали Никола Чанев и директорът на ОД на МВР старши комисар Венцислав Момчилов.
По време на срещата те са разговаряли за необходимостта от засиления контрол по трансевропейското трасе по пътя за Маказа, което преминава през централните части на Кърджали, като целта е да се избегнат условия за пътно-транспортни произшествия.  
Граничните власти отчитат 25 на сто повишение на потока от наши и чужди туристи към Гърция, което натоварва изключително много основните пътища в областния град. „Правим всичко необходимо да облекчим ситуацията, мобилизирали сме ресурсите на КАТ – Пътна полиция, но едновременно с това съзнаваме, че генералното решение е изграждането на околовръстен път и работим усилено за реализация на проекта“, коментира Чанев.