/ netinfo
С панахида и военен ритуал в Крумовград отбелязаха 15 години от смъртта на старши лейтенант Николай Саръев, загинал при кървавия атентат в Кербала. Областният управител на Кърджали Никола Чанев почете паметта на боеца, заедно с колегите му от 68-ма бригада „Специални сили“ – Пловдив, начело с командира на формированието бригаден генерал Явор Матеев, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.  

„Името и делото на Николай Саръев ще останат завинаги в пантеона на войните, отдали живота си за България. И ако искаме да се съхраним като народ, подвигът на Николай и колегите му, не трябва да бъдат забравен никога“, е подчертал областният управител.

Кметът на община Крумовград Себихан Мехмед е оповестил решението на местната власт да бъде назована улица на името на Николай Саръев.

Възпоменателни адреси до семейството на Николай Саръев са изпратили министърът на отбраната Красимир Каракачанов, началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев и командирът на сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.