/ iStock/Getty Images
Жената е излязла за съчки в гората и най-вероятно се е изгубила
Издирвана едно денонощие възрастна жена от неделинското село Гърнати бе открита невредима, след като прекарала нощта при минус 10 градуса на открито в подножието на връх Алада, който е с 1200 м. надморска височина.

Това каза кметът на Неделино Боян Кехайов. Той добави, че сигналът за изчезването на жената, която е на 94 години, е подаден на 27 януари. Жената излязла за съчки в гората и най-вероятно се е изгубила.

Благодарност към полицаи, спасили изгубен турист в района на Дяволския мост

„Веднага започнахме издирване заедно с полицията, местно население и общински служители. Не успяхме да я открием същия ден“, добави Кехайов. Жената не е намерена до вечерта и издирването продължило на следващия ден.

Тогава се включва и специалист от Областна дирекция на МВР, със следово куче, което открива една от обувките на жената и тръгва по следите. Жената е намерена невредима в следобедните часове в местност в село Тънка бара. 

„Изготвих благодарствено писмо до хората, които се включиха в операцията по издирването на възрастната жена, защото ако не бяха я намерили, тя нямаше как да оцелее“, посочи кметът Боян Кехайов.

След 3-часова акция: Спасиха дете, изгубило се в гората край Ардино

На 27 януари в Община Неделино е постъпило съобщение и за обявена за общодържавно издирване от Районното управление на МВР във Варна млада жена от Неделино, бременна в осмия месец.

„Тя е установена от полицията в Смолян, и тъй като няма къде да бъде настанена, разпоредих да бъде изпратена общинската линейка, за да я докара при нейните роднини“, каза още Кехайов.

Бременната жена пожелала да бъде настанена в „Майчин дом“ в Кърджали, но впоследствие е убедена да отиде при роднините си.
Елена Павлова. БТА